Waarom je jaarverslag online?

By 25 mei 2018Uncategorized

Sinterklaas is net weer naar Spanje. Kerst staat voor de deur. We ronden de meeste projecten nog net voor het einde van het jaar af. Intussen zijn we bezig met de plannen voor het volgende jaar.

Het ideale moment om je bij te praten over de mogelijkheden van een online jaarverslag!

Transparantprijs

De Transparantprijs van PWC is gestopt, maar de achterban ontvangt nog steeds graag een  helder jaarverslag. Voor grote bedrijven is er bijvoorbeeld het Transparantiebenchmark. Dit is een jaarlijks onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij Nederlandse ondernemingen. Een belangrijk criterium hierbij is: ‘de maatschappelijke verslaggeving is te ontsluiten via een daartoe ingerichte app en/of webnavigatie’. Zoals een online jaarverslag.

Waarom online

We besteden veel tijd online: mobiel, tablet en laptop. Doordat we steeds meer informatie oppikken via schermen, gaan we bijna verleren om print door te kijken. Een jaarverslag is van oudsher iets verplichts en oubolligs, een zendend document vanuit de organisatie.

Maar hoe mooi is het als je mensen kan motiveren met de resultaten van afgelopen jaar? Als je ze mee kunt nemen in het verhaal van dat ene project in Nepal of die campagne waarbij je zoveel bewustwording hebt gecreëerd.

Veel van die verhalen zijn in beeld zoveel sterker! Een video van dat verhaal of een infographic van die campagne kan mij als lezer echt raken. Een saai staatje met resultaten, ik ben al afgehaakt.

Lijstjes

Aan het einde van het jaar vliegen de lijstjes je om de oren. We beginnen nu vast met deze:

De voordelen van een online magazine:

  • Milieubewust: We willen allemaal graag het milieu sparen. Daar past een geprint jaarverslag naar je volledige achterban niet bij.
  • Wij werken met een uniek ontwikkelde tool die ervoor zorgt dat het jaarverslag volledig responsive is. Het is dus te bekijken op tablet, mobiel of computer/laptop.
  • Een downloadbare PDF is niet op mobiel te bekijken, niet handig als de trend ‘mobile first’ is.
  • Zoekmachines kunnen je online jaarverslag doorzoeken: en content is goud!
  • Toegankelijk: je hoeft niet eerst iets te downloaden. Je bladeren direct.
  • Meetbaar: je weet wat mensen lezen en niet lezen, wat ze interessant vinden en delen.

Is dat wel iets voor onze organisatie?

Natuurlijk! Elke stichting of vereniging brengt een jaarverslag uit. We kunnen op een mooie en toegankelijke manier de vertaling maken van een papieren jaarverslag naar een online versie.

We hebben jaarverslagen gemaakt voor uiteenlopende klanten zoals Woord en Daad en Driestar College.

Neem eens een kijkje, ‘blader’ het door en laat je raken door het verhaal van de cashewnoot of maak kennis met de Driestarleerling.

We komen graag bij je langs om de mogelijkheden uit te leggen en te kijken hoe we volgend jaar jullie geprinte jaarverslag kunnen versterken met een online jaarverslag.